kovács autószerelő
Oros, autószervíz
kezdőlap cégünk szolgáltatások kapcsolat
Kovács autószervíz
autójavítás
motordiagnosztika
 

Online ajánlatunk!

Jelentkezzen be és 10% enged- ményt adunk szolgáltatási árainkból! Kollégánk visszahívja!

neve:
e-mail:
telefon:
téma:
 
  Technológiák
  Szervizünk: galéria
szervíz, autójavító
  Élenjáró technológiák
autójavítás, szervíz


kovács autószerviz, oros
Tanács autóvezetéshez
Soha ne húzódjunk a kamionok és a teherautók holtterébe!
Autósiskolákban ritkán tanítják, hogy a többtonnás, húsz méternél hosszabb kamionok pilótafülkéjének milyen hatalmas látási holttere van. A pilóta magasan ül, nem lát a monstrum orra elé. A szerelvény mellé húzódó személyautók is holttérbe kerülnek. Hiába a hatalmas visszapillantó és az oldaltükör, a sofőr figyelmét lekötik a műszerfalra vetített adatok és a vezetés.

Ilyenkor hiába dudál a pórul járt kisautó vezetője, a 300-400 lóerős motor dörmögése elnyomja a kürt hangját. A legtöbb, amit tehet az előrelátó vezető, hogy nem hajt a kamionok és a nagyméretű autóbuszok látási holtterébe. Ha az óriások visszapillantó tükrében látjuk a sofőr arcát, valószínűleg ő is lát minket. Ez persze nem jelenti azt, hogy észre is vette autónkat. Legyünk óvatosak, a veszélyes zónát gyorsan hagyjuk el. Városi forgalomban ne próbáljuk mindenáron megelőzni őket.

Jó hír, hogy a biztonság növelése érdekében a nagy kamiongyártók immár kétféle látómező-növelő rendszerrel szerelik új modelljeiket. A BSP (Blind Spot Support: holttér-figyelő) kamerái minden területet figyelnek, amelyet a vezető a tükreiben sem láthat. A képet a műszerfal kijelzőire továbbítják. A kamerákat védett pontokra helyezik, hogy ne lephesse be őket a sár, a pára, ne lehessen őket könnyen lesodorni. Az LCS (Lane Change Support: sávváltást segítő) rendszer radarral dolgozik.

Amikor a sofőr sávváltáskor kiteszi az irányjelzőt, a rendszer bekapcsolja a hátrafelé figyelő radart. Ha a másik sávban közeledik egy autó, a radar hangjelzést ad. A szélvédő megfelelő oldalán pedig egy lámpa villogni kezd, és bekapcsolódik a hátrafelé néző ipari kamera.

az mtv nyomán
Kovács Autószervíz
4451 Nyíregyháza-Oros, Csermely köz 10.
Telefon: 42/480-203, 20/9265-157
  Autós tippek

  Tanács autóvezetéshez: Ne húzódjon nagy teherautók holtterébe!
  Tanácsok utazás előtt
  Amit a téligumikról tudni érdemes
  Izzókészlet: milyen izzót?készítette az Alphadesign